En kreativ blogg med pyssel och vardagsdramatik



counter

måndag 26 december 2011

Recept på hembakat hårdbröd

Här är receptet till brödet i gårdagens inlägg, ifall någon undrar.

  • 25 g. jäst
  • 2,5 dl. mjölk (37 grader)
  • 1 tsk. salt
  • 4,5 dl fint rågmjöl
  • 1,5 dl vetemjöl
Värm mjölken fingervarm och smula ner jästen. Tillsätt salt och det mesta av mjölet. Låt degen jäsa i ca: 30 min. Använd resten av mjölet till att göra degen hanterbar för utkavling. Kavla ut degen ruskigt tunt och släng på önskade kryddor innan du skär ut lagom stora bitar och gräddar i 250 grader i ca: 6-8 min. Tycker du att kryddorna sitter för löst kan man kavla fast dom lite. Jag gjorde bröden ganska små, kexliknande saker med salt och dillkryddning, passade utmärkt till färskost med pepparrotssmak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar