En kreativ blogg med pyssel och vardagsdramatikcounter

torsdag 15 september 2011

Ljuslyktor av glasburkar

Hittade flera tomma glasburkar under diskbänken så idag efter middan tog jag fram "fulduken" och pysslade lite tillsammans med barnen. Det blev massor av spöken!

Koncentration bakom burkarna...

Barnen ritade och jag klippte ut och klistrade fast alla spöken. Som bakgrund använde vi mörkblått silkespapper.


Så här blev deras färdiga ljuslyktor! Åttaåringens burk till vänster och femåringens till höger. När man tänder ljusen blir spökena lite blåaktiga och genomskinliga. Funkar både som Halloweenpyssel och vanligt hederligt höstmys-pyssel.

4 kommentarer:

 1. Jättebra ide. Ska göra likadant med min son men undrar bara vilket lim du använde och ritade de spökena på vanligt ritpapper?
  Kram /Anna

  SvaraRadera
 2. Vad kul att du blev inspirerad! Eftersom silkespapperet är så tunt och skört har vi bara satt fast det i skarven baktill, man kan ju göra det ännu lättare för sig och bara sätta en tejp där. Spökena är fastlimmade/klistrade med vanligt limstift, se till att limma bakom spökena och inte på silkespapperet som lätt slits loss annars. Vi använde vanligt "kopieringspapper" till själva ritandet och en vattenfast lite bredare tuschpenna att rita med. När jag klippte ut deras bilder lämnade jag en smal vit kant runt om varje spöke, det brukar bli finare än att klippa ända mot strecket. Spöken är dessutom så tacksamma att rita, det är inte så noga med själva formen. Lycka till med ert projekt.

  SvaraRadera
 3. Hej - och tack för inspirationen! Gjorde lyktorna med barnen, så roligt och enkelt! Länkade till dig :)

  http://bigshemochhantverk.blogspot.se/

  SvaraRadera
 4. Kul att du gillade pysslet, nu har det gått tre år sedan vi gjorde våra ljuslyktor men vi har faktiskt kvar dom för att de blev så charmiga.

  SvaraRadera