En kreativ blogg med pyssel och vardagsdramatikcounter

fredag 29 juli 2011

Trästockfestivalen, lite i efterhand


Förra helgen tog vi oss till Skellefteå för att besöka den tjugonde upplagan av Trästockfestivalen, ett alldeles kostnadsfritt evenemang som verkligen rekommenderas. Vi laddade dock med flera liter drickbart Umeåvatten i bakluckan på bilen, avskräckta av parasiten som håller stan i sitt grepp.

Vi hade bestämt att ta god tid på oss på ditvägen för att hinna stanna på roliga loppisar efter vägen. En del ställen imponerade ju mer än andra om man säger så! De dryga tolv milen mellan Umeå och Skellefteå bjöd dock på så många stopp att vi till slut fick blunda för alla loppis-skyltar för att hinna fram till Nordanå-området i tid till första bandet vi ville se.

Musikfestivaler är av naturliga skäl allra bäst i strålande solsken och vi hade verkligen tur med vädret. Den som sökte lite skugga kunde sätta sig i en soffa under trädtaket.

Åttaåringen har varit på den här festivalen förr... men då var han bara två månader och såg mest ut som bebisar gör. Den här gången hade han en mer personlig stil. Båda barn var överlyckliga över möjligheten att få tillverka egna knappar gratis i ett pysseltält på området.


Här kollar vi på Säkert. Bredvid Annika Norlin på scenen stod vår f.d. granne Henrik.

...bredvid oss nere i publiken stod det några tusen andra människor. Tydligen hade det varit uppskattningsvis 33 000 personen på festivalen under de tre dagarna den pågick. Det var som vanligt en rejäl blandning av folk, från veckogamla bebisar med hörselskydd som täckte halva kroppen till gamlingar och naturligtvis allt däremellan! Att hela festivalen är gratis är ju fantastiskt.

Det fanns även gratis aktiviteter för den som ville vara kreativ, och det ville vi ju! Jag och barnen målade med tygfärg/kritor på var sin tygkasse. Jag målade en robot och femåringen inspirerades tydligen så hon ritade en egen orange plåtkompis.


Kul med runtomkring-aktiviteter när man vill ta en paus från musiken.


Vi tänkte att det var läge att kolla in "burk-Curts" hus i Skellefteå eftersom det var loppis där med alla hans efterlämnade prylar. Huset ligger alldeles intill festivalområdet så det var enkelt att ta sig dit. Tyvärr verkar det som att försäljningen pågått lite för länge för nu fanns det inget vettigt kvar, bara skrot och skräp.

På den här bilden saknas inte bara taket, mannens näsa blev för en kort sekund osynlig.

På Lördagen kollade vi bl.a. in Stefan Sundström. Lite kul att han var den artist som jag åkte till Trästock för att se den allra första gången jag besökte festivalen för en arton, nitton år sedan. Han var sig lik!


Eftersom vi börjar bli medelålders övervägde vi aldrig alternativet att bo i tält på festivalcampingen... särskilt som Skellefteå fortfarande är drabbat av den där äckliga vattenparasiten som gör vattnet otjänligt. I stället blev det hotell för oss, med eget vattenreningssystem visade det sig, ruskigt skönt! Dock är just hotellboende inte något vi är experter på, så den här "möbeln" i rummet blev vi inte riktigt kloka på. Min bästa gissning är att den ska fungera som en herrbetjänt där man ska hänga sina kläder. Som sittpall eller lämplig yta att lägga handväskan på var den värdelös eftersom allt trillade mellan tygbanden, själva "sittförsöket" hade varit värt en bild. Tur att ingen ser en på rummet när man gör fel... (otur att jag bloggar om det och avslöjar min okunskap)

3 kommentarer:

  1. Jag har förstått det som att man ska lägga sin resväska/weekendbag på den

    SvaraRadera
  2. Okej! Vid nästa hotellvistelse ska vi världsvant slänga upp packningen på liknande möbel, gärna med rumsdörren på vid gavel så att andra hotellgäster som passerar kan se att vi minsann vet vad vi gör. Samtidigt ska vi fnissa åt stackare som provsitter eller bäddar till småbarn i den glesa "tältsängen" Tack för info.

    SvaraRadera
  3. Bodde på vandrarhem i helgen och saknade faktiskt den där lilla möbeln till min resväska! :-) En annan Karin

    SvaraRadera