En kreativ blogg med pyssel och vardagsdramatikcounter

torsdag 15 november 2012

Marängsnögubbar

 Tittade in hos It´s a house som hade gjort fina marängspöken, men kände att jag nog hade missat själva spöksäsongen. Tänkte i stället att man borde kunna göra snögubbar av maräng. Spöken: vitt och fluffigt, snögubbar: vitt och fluffigt. Same same but different liksom.


Jag gjorde två olika varianter, en tredelad med snitsiga chokladhattar...


...och en enklare sort som spritsades i ett stycke. Dom sistnämnda fick inga hattar eftersom jag höll på att bli vansinnig på rinniga bruna huvudbonader som bara ville halka av huvudknoppen. (Ungsvarmt kök och en ivrig bagare som inte ville vänta på att blockchokladen skulle stelna var en bidragande orsak.) Receptet är enkelt:
  • 2 äggvitor 
  • 1,5 dl. strösocker
Vispa med elvisp i torr bunke, först bara äggvitor och sen sockret lite i taget tills bunken kan hållas upp och ned utan att marängsmeten trillar ut (spännande!)

Spritsa, antingen tre olika storlekar som efter gräddning monteras ihop med smält blockchoklad, eller "allt i ett varianten" som lättast görs genom att lyfta spritsen en aning mellan varje ny nivå.
Grädda ca: en timme på 100grader.
Ögon, knappar och halsduk är målad med smält choklad, morotsnäsan av gul och röd-blandad karamellfärg/hushållsfärg. Hattarna , dom kan du strunta i!


Dagen efter fick barnen ge sig på att dekorera snögubbarna med mer tveksam form, klart charmigast!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar