En kreativ blogg med pyssel och vardagsdramatikcounter

torsdag 17 oktober 2013

Två inflyttade och en utflyttad

Jaha, så trillade vi dit igen... Vi skulle ju bara gå in på djuraffären och titta...

men det gick bara inte låta bli den här lilla tjejen...

och hennes syster. Så nu är vi två familjemedlemmar till, Salt och Peppar kallar vi dom. Arbetet har börjat med att bygga upp ett förtroende eftersom de fortfarande är små, spralliga och lite skraja. Lite modiga har dom dock blivit, klädnypan på bilden är deras första stöldgods.

Jag har inte bara utökat "familjen", jag kickar samtidigt ut den här donnan som lämnar mig nu och flyttar hem till sin nya ägare. Jag vet dock att hon får chansen att pussa med sina rejäla läppar på en av mina andra dockor: Herr C. Hoppas de kommer att trivas ihop.

3 kommentarer:

 1. Åh är det små takråttor? Älskar dom, så grymt intelligenta och sociala små djur. Lycka till med tillskotten i familjen..
  / Anna

  SvaraRadera
 2. Ja det är det. Just nu ser de mest ut som möss eftersom de bara är en månad gamla, men vi ska nog göda dom så att de växer både på längden och tvären. Håller med om att de är supertrevliga varelser, tänk om fler människor köpte råttor till sina barn i stället för småknepiga hamstrar som mest vill sova. En råtta blir alltid glad när man kommer hem, som en hund i miniatyr.

  SvaraRadera
 3. Råttorna får alltid kämpa i underläge, folk har sina åsikter om dem och deras kala svansar. Hade två stycken uppfinningsrika herrar som både hann dricka öl, koppla om elen i kylskåpet samt möblera om i bokhyllan. Ena öppnade burluckan med sina flinka fingrar och kröp ner i min säng, vaknade flera gånger att han låg och sov på min kudde. Jag är snart 40 men känner att det nog är dax att skaffa två råttor när ungarna flyttat hemifrån =)
  / Anna

  SvaraRadera