En kreativ blogg med pyssel och vardagsdramatikcounter

söndag 8 augusti 2010

Trägen vinner...

Jag börjar tro på det som sägs om barn och mat de inte gillar: smakar man tillräckligt många gånger så börjar man gilla det. Ska inte klaga, sjuåringen äter väl allt utom banan och avocado, det är de två ting han inte får i sig, sen finns det ju sånt som han undviker om han kan, yoghurt till exempel. Just yoghurt och banan slutade han med som ettåring, bara så där! Först åt han det och sen inte. Vi var på Gotland förra sommaren och då visade jag honom den exakta platsen i Almedalsparken, där han slutade äta dessa två ting som är varje småbarnsförälders nödutrustning på semesterresan. Typiskt. Idag åt vi rotsaksgratäng med broccoli och det har varit ett litet hat från våra barn mot just den rätten, det har petats och klagats, men nuförtiden halkar maten ner, utan klagosång. Fantastiskt. Sen tycker jag inte att man behöver gilla allt, så vi bryr oss inte om det där med bananerna, nuförtiden då vi åker på semester äter han glatt sallad med grillad halloumi, balsamvinäger och couscous eller annat smaskens, det som den gången kändes som ett jätteproblem har vi nu glömt. (Nästan!)

2 kommentarer:

  1. Hörrudu apporpå mat och barn. Här har du rolig mat som jag tror dina barn skulle skratt åt http://www.hejaabbe.com/2010/08/vad-gor-man-inte.html

    /Angelina

    SvaraRadera
  2. Våra barn gillar inte heller bananer eller youghurt speciellt den mindre är väldigt petig i maten ena stunden gillar han en sak för att i nästa inte gilla.
    I övrigt är det en kul sida här med mycket tips och idéer bland dina stenbullar. Ha det gott! Suss

    SvaraRadera