En kreativ blogg med pyssel och vardagsdramatikcounter

torsdag 14 mars 2013

Sagolandet i resväskan

Jag har varit på jakt en längre tid efter en gammal resväska att omvandla till lekland för sexåringens sagofigurer och hästar. När jag till slut hittade en väska var den i rätt dåligt skick, framförallt locket.


Först tänkte jag helt enkelt ta bort locket, men det är rätt praktiskt att kunna packa in allt och stänga så inget damm kommer in. Väskan är ganska liten och med locket kvar kan man lättare ta med den om man vill.


Jag började med att noga torka av väskan och dammsuga ur den invändigt. Därefter slängde jag ut den på farstubron över natten, passande nog var det minus 19 grader så om det fanns några inneboende borde dom vara heldöda. Jag misstänkte inget sånt men det skadar inte att vara lite försiktig.


Sen började det roliga! 


 Jag använde "fuskgräsmatta" som jag måttade till så exakt att jag bara behövde trycka in den under trälisten som löper runt väskans insida.


Träden har jag visat förr, det är plastblommor med lång stjälk som jag kapat av och satt luft-torkande papperslera runt för att få en stadig trädrot. Jag limmade fast en gräskulle och några flugsvampar på mitten av landskapet. Övriga tygbitar och ljusmanschetterna med blommor är lösa så att man kan ändra leken om man vill. Slutligen ska det bli en träplatta med hjul under som väskan kan stå på för att kunna skjutsas in under sexåringens säng.


Närbild av den lilla fågelholken på ett av träden.

3 kommentarer:

 1. Du är fantastisk.

  SvaraRadera
 2. Jag vill att du ska vara min mamma!

  SvaraRadera
 3. Du får komma hit och leka när du vill.
  Hälsningar mamma Ylva

  SvaraRadera