En kreativ blogg med pyssel och vardagsdramatikcounter

söndag 23 januari 2011

Titta in i mitt krypin

När mannen och jag var på jakt efter ett hus att köpa hade vi önskemål om var sitt "lekrum". Ett till honom för skivor, dator och musikinstrument och ett till mig för mina pysselprylar, tyger och papper. Här nedan kan du se bilder från mitt rum...
Jag har högra sidan av allrummet på övervåningen.

Symaskinen har precis flyttat upp och ska bo här nu. Under bordet gömmer sig screentryckramar och stora stämpelbokstäver. Bordet köpte jag på Emmaus för många år sedan, då var det grönmålat.

Skåpet är egentligen ett sådant där fult arkivskåp med jalusidörr, men jag har rollat det med vit färg och förvarar tyger inuti, De runda burkarna rymmer snören och band. Bakom den gamla dockvagnen syns en garderob som är fylld med pysselmaterial.

Jag hyser en förkärlek till förvaringslådor av olika slag. Lampskärmen är ett containerfynd och husnummerskylten kommer från ett rivningshus, Lådorna är IKEA´s, köpta på loppis.

Mera förvaring, lådor fyllda med knappar, gamla glödlampor, stämplar och träskyltar. I ärlighetens namn sitter jag aldrig här uppe och jobbar, oftast drar jag ner grejerna till soffan på bottenvåningen eller då och då till soffan på vänstra sidan av det här rummet. Nu när symaskinen fått sin plats här uppe ska jag i alla fall sitta vid skrivbordet när jag syr. Jag älskar dock mitt rum, det är ljust och fint och det är vrålpraktiskt att äntligen ha riktiga förvaringsutrymmen.

2 kommentarer:

  1. Å wow! Har aldrig tänkt på att jag kan måla mitt dragskåp. Jättebra ide´. Var det svårt att få det snyggt tycker du?

    All glädje!

    SvaraRadera
  2. Nej, det gick fint. Använd en liten skumgummiroller och vattenbaserad snickerifärg. Måla flera tunna lager. Mitt skåp har en enda "dörr" som åker in på sidan då man öppnar, jag var väldigt noga med att öppna och stänga medan färgen torkade så att inte dörren skulle klibba ihop.

    SvaraRadera