En kreativ blogg med pyssel och vardagsdramatikcounter

måndag 28 mars 2011

En påse frystorkad katt

I våran klädkammare hittade jag lite kläder som lagts till slutförvaring. d.v.s. man använder dom inte, men har inte hjärta att göra sig av med dom heller. På bilden ovan ser du min mammas gamla T-shirt från 70-talet. Är man som jag född det årtiondet eller tidigare blir man lite nostalgisk över figurerna ICAnder och MonICA. T-shirten använde jag flitigt i 20-års åldern men nu börjar den vara lite skör.

Köpte påsar på Clas O. som ska spara på utrymmet genom att luften liksom kläms ut. Utmärkt för "slutförvaring" alltså! Enligt instruktionerna skulle "dragkedjan" på påsen stängas innan man rullade ihop den och klämde ut luften i nån speciell kanal. Jag fattade då inte hur det skulle gå till eftersom det blev som att klämma på en stor ballong, ingen luft pyste ut och jag var bara skraj att hela härligheten skulle explodera. Gjorde till sist enligt egna instruktioner och fick ur luften så pass att den gröna mjukiskatt-filten som sjuåringens farbror sytt till honom i bäbispresent, nu mest liknar en enorm förpackning frystorkad mat!

4 kommentarer:

 1. Åååå...Icander & MonIca....så löjligt glad jag blev att se dem!
  Glada tankar!

  SvaraRadera
 2. Tänker på glassen puckstång när jag ser den tröjan, antagligen var de samtida.

  SvaraRadera
 3. Är det inte en sån förvaringspåse som man kopplar till dammsugaren?

  SvaraRadera
 4. Näpp, inte den här. Vi har av den varianten också, men den på bilden är tänkt att funka som resepåse så att kläder man vill få ner i resväskan ska ta mindre plats... och då vore det kanske illa att behöva ta med en dammsugare i packningen också! Påsen fungerar dock bra, bara man inte följer instruktionerna...

  SvaraRadera